-

Kasper, Jesper ja Joonatan

Siinä ne kolme iloista rosvoa Kardemumman yössä. Se on satua. Totta taas on se, että meillä on tänä päivänä monta, ei niin iloista rosvoa; Attendo ja Esperi esimerkiksi.

Attendon hoivakodit ovat saaneet mm. Espoon kaupungilta sakkoja ala-arvoisesta toiminnasta. Hoivakotien asukit ovat vähällä ravinnolla, lääkkeiksi on tarjottu ylijäämää eli lääkejätteitä eikä ulkoiluakaa ole järjestetty. Vanhukset makaavat päivät pitkät pääksytysten. Attendo on suurin yhtiö Suomen hoivapalvelumarkkinoilla. Sillä on kaikkiaan noin 250 hoivakotia.

Esperi Caren ex-toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni jätti tehtävänsä kantaen vastuuta (ja ennen kaikkea muhkean tilipussinsa 12 000 000 € noin 14 vuoden ajalta) ollen pahoillaan että näin nyt sattui käymään. Osaomistajana johtamassaan yhtiössä hän on ollut erittäin tietoinen asioiden oikeasta laidasta, mutta vasta kun Valvira vihelsi pelin poikki hoivakoti Ulrikan kohdalla alkoi hälytyskellot soida.

Mikä tässä on näitä yrityksiä ja hoivakoteja yhdistävä asia? Yksityinen omistus? Osakkeenomistajien ahneus ja tuotto-odotukset? Välinpitämättömyys? Kaikki edellämainitut! Tämän takia hoitajamäärä on alle suosituksen, haamuhoitajat (vain paperilla) ”hoitavat” öisin, potilasturvallisuutta ei ole nimeksikään ja kärsiä saa niin potilaat kuin heidän omaisensa.

Poliitikot ja terveysalan yrittäjät toimivat käsi kädessä toinen toistaan tukien ja lehmänkauppoja tehden, yhdessä näitä omistaen kansan oikeustajun vastaisesti riistäen työntekijöitä ja saattaen potilaat suoranaiseen hengenvaaraan ja jopa kuolemaan hoitovirheen takia.

Työntekijät vaiennetaan ja tarvittaessa irtisanotaan. Esimerkiksi Esperi Caren työntekijä poistettiin työpaikaltaan hänen raportoituaan esimiehelle eläkkeellä olevan kouluttamattoman työntekijän käyttämisestä ainoana yövuorolaisena asumispalveluyksikössä. Työntekijä on liiton (SuPer) jäsen.

Esperi Caren hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen pahoitteli tiedotteessaan sitä, ettei henkilöstön viestejä yrityksen ongelmista ole otettu tarpeeksi vakavasti. Hän myös lupasi, että yritys ryhtyy heti lukuisiin toimenpiteisiin tilanteen selvittämiseksi ja korjaamiseksi. Ilmeisesti ongelmista raportoitavat saavat kenkää jolloin ongelmia ei ole.

Hoivayhtiöiden osakkaat ne jatkavat rypemistä rahassa, hoivayhtiöiden asukit jatkavat rypemistä paskavaipoissa…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat