-

20 vuotta - suotta

Sinne meni, kuin hohtimet kaivoon - on sanottu Timo Soinin perinnöstä, kun hän luopui Perussuomalaisten puheenjohtajuudesta vapaaehtoisesti ja kuten toisin luultiin, perinnön jatkajaksi tuli Sampo Terhon sijasta Jussi Halla-aho. Se on jo vanha demokraattisesti taputeltu juttu, joten se siitä.

Sen sijaan "hallitusneuvottelut" menivät niin sanotusti vihkoon, ei kuitenkaan JHa:n syystä, vaan päätös Perussuomalaisten heivaamisesta oli tehty etukäteen, kun siihen nyt keksittiin myös "syy". Kun Jussi vaati hallitusohjelman noudattamista, se ei pääministerille kelvannut Orpon nyökytellessä tahdissa. Maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä kun ei voida viedä loppuun; siinähän menisi eliitin hillotolppa. Sipilä siis onnistui hajoittamaan hallituksen siitä syystä, että pääministeri itse ei ollut suostunut hallitusohjelman noudattamiseen. Olisiko tässä tapauksessa erottava itse, eikä erotettava hallituskumppania?

20 kansanedustajan eroaminen eduskuntaryhmästä omaksi ryhmäkseen tarkoittanee myös sitä, että heidät tullaan erottamaan myös puolueesta. Perustaneeko Timo Soini uuden puolueen vai mennäänkö loppukausi niillä eväillä? Tilanne elää...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hämmentävä tilanne. Soinilla on kuitenkin 20 kansanedustajan ryhmä, joka on enempi kuin Veikko Vennamolla parhaimmillaankaan. Tämä sillä ehdolla, että olen oikein käsittänyt tuoreet uutiset.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ainakin 22 on jo eronnut huhtasaarelaisista.

Toimituksen poiminnat