-

Berliinin "onnettomuus"

  • Berliinin "onnettomuus"
  • Berliinin "onnettomuus"

Onnettomuus! Sillä nimellä sitä ensin kutsuttiin; yksi kuollut ja useita loukkaantunut. Kun kävi ilmi, että rekka on syöksynyt Berliinin Joulumarkkinoilla väkijoukkoon, niin ei minulle onnettomuus tullut ensin mieleen kun Nizzan tapahtumat on vielä hyvässä muistissa. Vielä siinäkin vaiheessa, kun kuski oli kadonnut kuin kamelin pieru Saharaan ja ohjaamosta löytyi rekan oikea puolalainen kuski (rekka Puolan kilvissä), eivät viranomaiset tahtoneet uskoa tapahtunutta 'iskuksi'. 12 kuollutta + puolalainen kuski ja 50 loukkaantunutta kertoo aivan muuta sen lisäksi, että yliajajaksi oli epäilty Pakistanista vuoden alussa tullut turvapaikanhakijaa joka myöhemmin vapautettiin.

Petteri Orpo toitotti jo Nizzan iskun jälkeen, ettei pelolle saa antaa valtaa. Ei saa antaakaan, emmekä anna, mutta mille perkeleelle Petteri sitten sen vallan antaa? Ilmeisesti ääri-islamisteille ja heidän sotureilleen, sillä euroopan rajat vuotavat koko ajan ja tulijoista ei ole minkäänlaisia tietoja. Osa heistä on oikeasti apua tarvitsevia turvapaikanhakijoita, osa helppoa elämää hakevia sosiaaliturvashoppailijoita, mutta joukossa on paljon niitä joilla on pahat mielessään.

Jouluun on enää muutama päivä aikaa ja monta asiaa voi vielä tapahtua missä tahansa euroopan maassa, myös täällä Suomessa. Mutta mehän emme anna pelolle valtaa vaan shoppailemme kuin viimeistä päivää loppuun asti. Petterikin voisi palata Berliinistä ja ajatella kotimaankin asioita. Saksan kansalle voimia!

 

EDIT1: korjattu 'epäiltyn' terroristin kansallisuus (afganistan->pakistan)

EDIT2: korjattu ensimmäisen kappaleen viimeinen lause vastaamaan nykytilaa. Saivarrelkaa lisää :P

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Milloinkahan Suomessa tapahtuu onnettomuus?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ei tuollaista ”onnettomuutta” suomessa toistaiseksi tarvita, journalisteille on vielä riittävästi kaluttava, on sähköposteja ja sairaslomalla oleva oikeuskansleri joka on pilleritokkurassa antanut julkisuuteen ristiriitaisia lausuntoja.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Merkel varmaankin donnerwetterraa pikkulassa, vaaleja pukkaa päälle zum Teufel!! Sinänsä paradoksi, pakolaiset pyrkii lähes poikkeuksetta Saksaan, taitaa historia ollut vapaaehtoinen aine koulussa.

Niko Sillanpää

Seuraavassa lyhennettynä lähivuorokausien juoni:

"pellolle ei saa antaa valtaa" -- #NotAllMuslims -- "kyseessä on yksinäinen susi" -- "kyse on mielenterveyden ongelmista" -- "suurin osa terrorikuolemista tapahtuu islamilaisissa maissa" -- "vihapuhe radikalisoi maahanmuuttajia" -- "taloudellinen heikko-osaisuus radikalisoi maahanmuuttajia" -- "lisää rahaa kotouttamiseen" -- "mutta kun Utöya, muistakaa Utöya" -- "Yhdysvaltojen Lähi-idän politiikka ja Israel aiheuttivat tämän" -- "tekijä joi oluen ja käytti shortseja kesällä 2016, hän ei ole oikea muslimi" -- "kyse on ilmastonmuutossodista" -- "kehitysavun lisääminen ehkäisee näitä tekoja" -- "kaikkia kansainvaeltajia ei saa syyllistää" -- "ei saa yleistää" -- "länsimaat ovat hylänneet nämä syrjäytyneet asukkaansa"

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eikö tämä puolalainen kuski ollut murhattu ?

Eikö hänkin ole tämän terrori -iskun uhri ?

12 vai 13 kuollutta tällä hetkellä ?

Jouni Kaskiharju

Tuo luku elää varmaan vielä, riippuen missä kunnossa loukkaantuneet ovat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Puolalainen rekkakuski on jo kuollut. Hänen osaltaan ei lukumäärä enää muutu.

Pekka Iiskonmaki

''mutta mille perkeleelle Petteri sitten sen vallan antaa? Ilmeisesti ääri-islamisteille''

Johan niille on valta annettu.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"yliajaja oli Pakistanista vuoden alussa tullut turvapaikanhakija"

Loistavaa etta Suomessa tiedetaan asian oikea laita! Saksassahan epailty vapautettiin.

Toivottavasti blogisti nyt kertoo tietonsa Saksan poliisille, silla he etsivat kaikkia johtolankoja kiivaasti.

P.S. Mista sait tietosi? Ovatko nama jonkun sisapiirin tietamia ja miksi tata on pimitetty kansalta?

Jouni Kaskiharju

Blogi on kirjoitettu sen mukaan mitä uutisissa kerrottiin. Mm. ensin 'epäilty' oli afgaani, mutta korjasin sen pakistanilaiseksi kun uutiset muuttuivat vaikka 'epäilty' olikin antanut kahdet eri henkilötiedot.

Koska saksan poliisi ei enää 'epäiltyä' epäile, niin korjaanpa senkin tuonne originaaliin postaukseen. Nämä blogithan ei vielä toistaiseksi itse itseään korjaile vaikka tekoälyä jossain määrin käytetäänkin.

Toimituksen poiminnat