-

Erdoğan kaappausyrityksen arkkitehti?

Salaliittoteoreetikot päässeet hyvään vauhtiin, mutta täytyy kyllä kompata. Valmiit listat, syystä tai toisesta, nopeat pidätykset, presidentin koneen alasampumattomuus (olikin omat pojat turvaamassa ja saattamassa?) sekä aiempi historia vallan pönkittämiseksi tuo mieleen kyllä kuvan, jossa havitellaan elinikäistä diktatuuria.

Erdoğan tulee puhdistamaan jokaisen instituution, mikä voisi olla pyrkimyksien edessä. Oikeassa sotilasvallankaappauksessa pitää olla lähes koko armeijan tuki, ennen kaikkea niiden sotilaiden jotka aseiden kanssa osallistuu operaatioon. Kaikki muut riisutaan aseista hyvissä ajoin.

Erdoğan voi syyttää ketä huvittaa, mutta olen enemmän kuin fixty-sixty sen puolesta, että syyllinen löytyy kun pressa katsoo vain peiliin. Ja tämän maan kanssa EU-jäsenyyskeskusteluja vielä??

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Katselin jo episodin alkuvaiheessa, että taitaa olla Erdoganin siviilikone vähän jytymmästä pellistä tehty, kun hävittäjät tai it-ohjukset eivät muodosta sille uhkaa. Ehkä tuosta jonkinlainen totuus joskus selviää, elleivät kaikki asianosaiset ole siihen mennessä muuttuneet puhekyvyttömiksi.

Jouni Kaskiharju

Jos lentäjät olisivat olleet oikeita kumouksellisia, niin olisivat pudotuksen jälkeen kumouksen sankareita kapinallisten puolelta katsottuna, vaan kun asiat taisi olla aivan toisin. Mutta että 'hengenvaarassa'...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vekkuli yksityiskohta oli presidentin kansalle esittämä pyyntö lähteä porukalla kaduille. Ajatus kaupungilla vellovasta ihmismassasta viittaa yleensä vallanpitäjien ongelmiin, mutta Erdogan ilmeisesti luotti perusturkkilaisiin (ei tällä kertaa rinnastettavissa perussuomalaisiin) ja heidän tarjoamaansa poliittiseen tukeen.

Entäpä "sotilaat antautumassa poliisille", mistä myös tapahtuman yhteydessä kuultiin? Nurinkurista!

Jukka Laine

Turkin presidentti pyysi venäläisiltä anteeksi. Ja Yhdysvaltojen ulkoministeri oli Moskovassa nuoleskelemassa samaan aikaan. Ja Nato eikä Obama tuominneet tukikohdan eristämistä Turkissa (Naton) ja muutenkin puhuttu kieli keskellä suuta.

Mitä Turkin presidentti hyötyisi oman maansa vakauden heiluttamisesta. Kyllä todennäköisempää on tiedustelutieto vallankaappausyrityksestä ja siihen onnistuneesti varautuminen.

Tietysti helpointa on saada kannatusta huutamalla islamin vastaisia iskulauseita Suomessa. Mitä tapahtuu ja mitä haluaisi tapahtuvan on kuitenkin ihan eri asi realimaailmassa.

Jouni Kaskiharju

"Mitä Turkin presidentti hyötyisi oman maansa vakauden heiluttamisesta."

Joko valkenee?
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012235...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

On ihmetelty, miksi ei Hitleriä 30-luvulla pysäytetty. No, nyt on ihmettelijöillä mahdollisuus pysäyttää tämän päivän hitler, Erdogan. Molemmat kansansa valitsemia.

Lisään. Jos tämä ei ollut Erdoganin oma jutsku, on hän heikko valtionpää kun päästää sotilaansa näin mellastamaan.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja keitä olivat nämä sotilaat jotka mylläsivät kaduilla ja valloittivat siltoja? Asevelvollisuutta suorittavia parikymppisiä varusmiehiä vai ns. kantahenkilökuntaa?

Jos varusmiehiä niin tuskin on ollut mahdollisuutta/kanttia kieltäytyä annetuista käskyistä... eikä isolle pomolle muutama uhrattu varusmiehen henki yöunia vie oman edun ajamisen eteen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Turkissa on tehty menestyksellisiä vallankaappauksia armeijan toimesta miltei liukuhihnalta. Taitoa tähän touhuun varmasti on. Nyt ei näyttänyt olevan. Yrittämässä olivat täydet tunarit tai sitten tämä oli näytöskaappaus. Kukin voi miettiä, mikä on todennäköisintä.

Jouni Kaskiharju

Laittaisin roponi näytökselle...

Toimituksen poiminnat