-

Missä tulevaisuuden turvallisuus?

MOT tänään: 100 tunnissa wannabepoliisiksi. Oikeat poliisit vähenee jatkuvasti ja yksityinen turva-ala alkaa toimimaan myös tutkijoina. Onhan se tietysti hyvä, että pois potkitut poliisit saavat näistä firmoista työtä, mutta missä on tavallisen kansalaisen turva jos yhä harveneva poliisijoukko tulee ylikuormitetuksi?

Rahalla saa ja hevosella pääsee, kohta pitää maksaa että saisi koticolumbon asioitaan hoitamaan. Huono puoli vaan, että näillä ei ole valtuuksia tutkia rekistereitä joten tiedonsaanti on niin ja näin. Oikeat poliisitkaan ei saa suorittaa teknistä valvontaa ilman lupaa, miten sitten on näiden laita?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Eri asteista tutkimista saa Suomessa tehdä kuka tahansa. Onhan olemassa jopa ammattinimike tutkija.

Syyteharkintaan johtavan esitutkinnan suorittaminen sen sijaan on lain voimalla säädetty viranomaisten tehtäväksi ja esitutkintaan liittyvät pakkokeinot ovat viranomaisten monopoli. Tähän saumaan on yksityisen tahon vaikea kammeta itseään.

Yksi poliisin tehtävistä on valvoa yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Poliisille eivät kuulu yksityiseksi katsottavien alueiden tai tilaisuuksien valvonta, ellei ole syytä epäillä rikosta tapahtuneeksi.
Nämä ovat yksityisen turva-alan markkinapaikkoja.

Poliisi hankkiutuisi mielellään eroon tehtävistä, jotka eivät kuulu poliisitoiminnan ydinalueisiin. Turva-ala taas etsii jatkuvasti uusia markkina-alueita.

Kumpikaan ei onnistu, ellei lainsäädäntöä muuteta radikaalisti.

Odotan mielenkiinnolla, miten MOT käsittelee em. aihetta.

Vielä jälkikirjoituksena. Edes poliisin AMK-koulutuksella ei pääse vartijaksi ilman lisäkoulutusta. Mistä tämä kertoo?

Toimituksen poiminnat